Who is Happy? The Peacock and The Crow - Ai hạnh phúc? con công và quạ

A crow lived in the forest and was absolutely satisfied in life. But one day he saw a swan. “This swan is so white,” he thought, “and I am s...
A crow lived in the forest and was absolutely satisfied in life. But one day he saw a swan. “This swan is so white,” he thought, “and I am so black. This swan must be the happiest bird in the world.”He expressed his thoughts to the swan. “Actually,” the swan replied, “I was feeling that I was the happiest bird around until I saw a parrot, which has two colors. I now think the parrot is the happiest bird in creation.” The crow then approached the parrot. The parrot explained, “I lived a very happy life until I saw a peacock. I have only two colors, but the peacock has multiple colors.”

The crow then visited a peacock in the zoo and saw that hundreds of people had gathered to see him. After the people had left, the crow approached the peacock. “Dear peacock,” the crow said, “you are so beautiful. Every day thousands of people come to see you. When people see me, they immediately shoo me away. I think you are the happiest bird on the planet.”

The peacock replied, “I always thought that I was the most beautiful and happy bird on the planet. But because of my beauty, I am entrapped in this zoo. I have examined the zoo very carefully, and I have realized that the crow is the only bird not kept in a cage. So for past few days I have been thinking that if I were a crow, I could happily roam everywhere.”
That’s our problem too. We make unnecessary comparison with others and become sad. We don’t value what God has given us.  This all leads to the vicious cycle of unhappiness.  Learn to be happy in what you have instead of looking at what you don’t have.   There will always be someone who will have more or less than you have.  Person who is satisfied with what he/she has, is the happiest person in the world.


Dịch bởi HuynhICT

Một con quạ sống trong rừng và rất hài lòng với cuộc sống nó có. Nhưng một ngày nó nhìn thấy một con thiên nga. " Con thiên nga này rất trắng" nó nghĩ, " mình thì rất đen". Con thiên nga này chắc phải là con chim hạnh phúc nhất trên thế giới.
Rồi nó truyền những suy nghĩ của nó tới con thiên nga. "Thực sự" con thiên nga trả lời, " tôi cảm thấy rằng tôi là một con chim hạnh phúc nhất quanh đây đến khi nhìn thấy một con vẹt. nó có hai màu, Tôi giờ nghĩ rằng con vẹt là con chim hạnh phúc nhất trong sự tiến hóa." con quạ sau đó đến gần con vẹt. Con vẹt giải thích " tôi sống một cuộc sống rất hạnh phúc cho tới khi tôi nhìn thấy một con công, tôi chỉ có hai màu, nhưng con công có rất nhiều màu.
Sau đó con quạ thăm một con công trong vườn thú và thấy rằng hàng trăm người đang xúm lại để nhìn nó.
Sau khi mọi người rời khỏi, con quạ tới gần con công "Chào công" con quạ nói. "Bạn thật là đẹp, mọi ngày có hàng nghìn người đến để nhìn bạn. Trái lại khi mọi người nhìn tôi, họ lập tức đuổi tôi ngay. Tôi nghĩ bạn là con chim hạnh phúc nhất trên hành tinh này"
Con công trả lời" tôi luôn luôn nghĩ rằng tôi là đẹp nhất và là con chim hạnh phúc trên hành tinh. Nhưng bởi vì cái đẹp của tôi. Tôi đã bị nhốt trong vườn thú này. Tôi đã được kiểm tra rất cẩn thận, và tôi có thể nhận ra rằng quạ chỉ là loài chim nhưng không bị giam bao giờ. Và những ngày qua, tôi đã nghĩ rằng nếu tôi là một con quạ, tôi có thể tự do bay nhảy mọi nơi"
Đó cũng là vấn đề của chúng ta. Chúng ta tạo ra những so sánh không thực cần thiết với người khác và thành ra buồn phiền. Chúng ta không có thứ mà chúa đã cho chúng ta. Những điều này đều dẫn tới toàn những thất bại bất hạnh. Hãy học trong những thứ bạn có để trở nên hạnh phúc thay vì đi tìm kiếm những cái bạn không có. Cuộc sống sẽ luôn có ai đó, người sẽ có nhiều hoặc ít hơn bạn. Nếu ai đó hài lòng với những thứ họ có sẽ là người hạnh phúc nhất trên thế giới.
Tên

Discoveries,43,Documents,27,Entertainment,25,Funny,12,Health,19,Hưng Hà Thái Bình,16,IELTS,4,Memories,81,Securities,4,Stories,58,Studies,102,Technology,43,thpt hưng nhân,8,Tips,59,videos,29,
ltr
item
Lê-Huynh.Vn: Who is Happy? The Peacock and The Crow - Ai hạnh phúc? con công và quạ
Who is Happy? The Peacock and The Crow - Ai hạnh phúc? con công và quạ
http://i.imgur.com/jiNGnP7.jpg
Lê-Huynh.Vn
https://www.xn--l-huynh-jya.vn/2015/11/who-is-happy-peacock-and-crow-ai-hanh.html
https://www.xn--l-huynh-jya.vn/
https://www.xn--l-huynh-jya.vn/
https://www.xn--l-huynh-jya.vn/2015/11/who-is-happy-peacock-and-crow-ai-hanh.html
true
214796342330252446
UTF-8
ĐÃ TẢI HẾT CÁC BÀI ĐĂNG Not found any posts XEM HẾT ĐỌC HẾT TRẢ LỜI HỦY TRẢ LỜI XÓA By TRANG CHỦ TRANG BÀI ĐĂNG XEM HẾT ĐỀ XUẤT CHO BẠN NHÃN LƯU TRỮ TÌM KIẾM XEM TẤT CẢ BÀI ĐĂNG KHÔNG TÌM THẤY KẾT QUẢ VỀ TRANG CHỦ Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy